Nathalie Nicolini

Zilver enzo

Elk jaar weer viel de folder van Fluxus in de brievenbus en elk jaar droomde ik over wat ik allemaal op de cursus edelsmeden zou kunnen maken. In de zomer van 2000 heb ik eindelijk de sprong gewaagd en heb mij ingeschreven. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad!
Tot de zomer van 2007 heb ik deze cursus met heel veel plezier gevolgd en er de basis van het edelsmeden geleerd. Zo kon ik mijn ontwerpen omzetten in sieraden van echt (edel)metaal!

Mijn favoriete materialen zijn titanium en sterling zilver (925), maar ik werk ook met koper, messing en hout. Ik ben dol op het zagen van ingewikkelde patronen zoals u kunt zien aan de titanium armband. Een daklijst van een huis in het Noord-Hollandse Purmerend vormde hiervoor de inspiratie.

In 2004 ontdekte ik de creatieve mogelijkheden van zilverklei en na een paar workshops ben ik er thuis mee aan de slag gegaan. Met dit materiaal is het mogelijk ontwerpen te maken die in metaal niet kunnen. Het resultaat is een verrassend sieraad in fijn zilver (999).